;
Assalamualaikum;

Everything is different now bye;


Hi

Tales Hello Links


Speak out;






Keweydits;



Base: Dilla Eyra
Header By : ~*Mary*~
Edited By: ~*Mary*~
Full-edited By: Irdina
Others:   






♥ 2 Al-Muzannab ♥


Yay harini nak post sikit pasal muzannab. So, Muzannab's.. korang dengar elok elok apa aku nak cakap ni.




Okay, actually tiba tiba aku rasa nak post pasal kelas. hehehehehehe korang nak tahu satu benda tak? aku sayang korang gegila. Aku taknak tukar kelas tahun depan. Aku nak stay ngan korang. Aku nak stay ngan nenek kebayan. Aku nak stay ngan Muzannab even aku taknak pun kelas 3AM, aku nak 2AM jugak. 

Ahahahaha  nenek kebayan? nama yang ustazah sariyah kasi? weh walaupun nama nenek kebayan tu macam over sangat tapi kesah apa aku. aku sayang gila nenek kebayan weh.
                        

Ingat tak dulu kita selalu share problems sama sama. kita gelak sama sama. Buat bulatan besar semua sekali kononnya usrah hahahahahaa dulu kita tak pernah ada masalah. kita gempak macam mana pun, nobody cares. takde sape kesah kita teruk ke kita gedik ke kita gempak ke apa ke. tapi kenapa sekarang semua nak marah? semua tak suka? ok diorang jeles heh? PNNK , KTS aaaaaaa hahahahahahaha Kelab Tandas Salwani pun boleh lah. Hahahahahaha weh nenek aku sayang korang la monyet ahhahahahaha 

dah ah nenek kebayan tu ada sorang lelaki sesat en dan anugerah nenek kebayan versi lelaki jatuh kepada.................. FARIS! faris ni dah jadi nenek kebayan tahap kritikal dah ahahhahaha dah ah suka membebel hahahaha ada satu hari tu, dia nak padam papan putih auw, tapi dia tak guna duster. dia guna jari dia. pastu bila budak perempuan [especially farah] tanya dia buat apa......... dia jawab dia makan lolipop HAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAA sumpah bangang betul faris ni haih

Pastu Faris kena bash ngan ustazah sarry sebab bawak icetea time exam ahahhahahaa dah lah dia letak tin ice lemon tea tu dekat atas meja dia pastu time orang lain jawab, dia selamba badak je gi minum. pastu ustazah pun cam bash ah dia. ustazah cakap ''minumlah ice tea semasa jawab peperiksaan'' ahhahahaha ustazah sangat comel ahahhahahahaa pastu ustazah suruh beli lagi la pe lah hahah, ni ha dia post kat group 2AM kat dayini sebab dayini banyak post gambar xiumin hahahahahaa 


Pastu en kan time bulan kemerdekaan haritu, kelas kitorang beli bendera RM20 kat cikgu yang in-charge untuk jual bendera tu, pastu kitorang pun hias kelas bagai. tetibe, satu hari tu.. 9 bendera kena amik dan tinggal 1 bendera je kat kelas kitorang. dan punca kehilangan 9 bendera tu ialah, Faris ngan Adriz gi sponsor bendera kelas untuk letak kat amphiteater sekolah LOL budak perempuan apa lagi, bengang lah kan -_- 

Budak perempuan: weh faris, adriz asal korang gi kasi bendera tu kat sekolah doh-_- kitorang dah bayar RM20 dah weh untuk beli bendera tu tapi sekolah pulak yang dapat bendera tu =____________=

Adriz: *senyap* *bersalah*

Faris: aku bagi bendera tu sebab aku bosan. 

Budak perempuan: @#!%^&**^$@$^&%@!$^*

Okay Faris memang bangang hahahahaa


Ingat tak time nenek kebayan semua bangang gila main bedak bedak hahahahhahaa woi lawak gila. Farah ah start dulu en, time tu kita semua pakai baju sukan then Farah gi mintak bedak Dayini then diorang pun start ah main bedak bedak en sampai blazer salwani teruk gila berputih putih lulz hahahahahhahahahhahahahha tapi kitorang main bedak tak seteruk afreena and the gang main k lol sorry sorry geng shawl :p hehehehehehhehehee btw kelas kitorang izzah ngan liyana pun geng shawl gak yay bagus :p

Ingat tak time kita semua cam bersatu gila ngan budak lelaki taknak belajar khb time awal tahun. ya Allah............ tu antara kenangan paling gempak sekali en cuma macam nakal sangat ah. well, kitorang tukar jam kelas daripada pukul 12.15 kepada pukul 12.00 tengah hari sebab taknak belajar khb. Khb start pukul 12.15 tapi ustazah munira masuk kelas cam tak sure je sebab jam kelas tunjuk pukul 12.00 dan 12.00 bukan masa khb lagi. lagipun time tu ada barang ustazah khaslinda kat meja tapi ustazahnya takda. sebab ustazah keluar awal, ustazah ada hal dan ustazah suruh budak lelaki hantar barang tu time waktu ustazah dah habis. Ustazah munira lak tak masuk kelas lagi time tu pastu budak perempuan cam malas nak belajar semua mengeluh semua lah en pastu budak lelaki semangat gila gi tukar jam loooooooooooooool omg time tu semua budak perempuan terkejut sebab diorang cam 'bersatu'. lol bersatu taik kucing ah en. hahaha tapi ustazah masuk gak time tu sebab ustazah check jam kat phone dia pastu dia tahu yang jam kitorang salah huh hahahhahaa tapi seriously, sekarang semua budak perempuan cam mangat gila nak belajar khb lagi lagi 
time nak buat kerja kayu en :p




Arina Izzaty Farah Salwa Izzah Liyana Dayini Salwani Insyirah Haziqah Maisarah Ainul Hamizah Lina Faten. lol 16 budak perempuan termasuk aku amekawww camne kelas tak gempak kalau budak perempuan yang conquer en en en hahahahhahahahahaa

Aku selalu teringat yang kita ni semangat gila nak ceriakan kelas tapi tak pernah menang. nombor 3 pernah kot hahahahahhahaha eh jap, BAKUL SAMPAH KITA MANAAAA WOIIII SYAKIR!! PULANGKANNNNNNNN ahahahahahahhahahaha lol sumpah cam apa je takde bakul sampah pastu pakai plastik sampah hitam yang besar gila cam apa je tu en. syakir sumpah bijak gi masukkan bakul sampah dalam tong sampah yang besar tu pastu taknak amik balik -_- ei lantak kau lah syakir


Gambar gambar ni aku teringat time kita semangat nak practise untuk hari guruuuu hahahahaha berlatih kat bawah masjid putra tu en en lol time tu serious gempak gila dan terima kasih bangettt sama afifah khalid heheh sebab bawak samsung tab kau dan tangkap gambar nenek nenek ngengada ni en. Tapi insyirah, Faten, Izzaty, salwani, lina tak join time ni haih ops lupa lak, ainul sekali. tapi ainul tak wujud lagi kat 2AM time ni ahahhahahaha ayat cam takleh kurang ajar lagi je:p sorry ainul ^^ ahhahahahahhahaaha omg sekarang budak perempuan muzannab dah ada 16 orang sebab ada ainul yang datang dari perak time bulan puasa haritu en. ok lupakan.

Dah ah Atikah 2AK cakap dia nak kelas cam kita lah apa lah. pastu Izzah 2AB cakap kita ni gempak ah time spray kerja kayu tu hahahahha pastu Iffah 1AM cakap 2AM best lah blablabla hahahah Farzana 1AM pun cakap kelas kitorang best lol. best tu memang lah best tapi ha ha ha ha ha penuh dengan kebencian lol taaaaapi kadang kadang buat apa kita nak kisah? kalau orang asyik nak cakap yang kita ni teruk, kita ni jahat, kita ni nakal... sampai bila kita nak berubah? senang ke nak berubah kalau orang asyik nak judge kita itu ini itu ini. well, kitorang ni 'bukannya teruk sangat' //lol hahahahhahahahhahaha// cuma kita ni OVER HAPPY GO LUCKY bak kata Ustazah Munira tercinta hehehehehehe


Ingat tak time kita bergaduh ngan sorang budak lelaki kelas lain sebab kita booo dia then kita pikir dia nangis dan nak dimerit kita lol serious time tu budak perempuan semua macam emo gila nak mati padahal budak lelaki tu tak nangis + nak dimerit kita pun AHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAH SEMUA MAJAL, NENEK KEBAYAN MAJAL LOL LOL hahhahahahahhahahaa dah ah gaduh cam teruk gila lagi lagi kat twitter en, ya Allah.......... teruknya kitorang  hahahahha tapi sekarang ni semua cam dah ok je hahaha btw sorry lagi sekali untuk budak tu k

 Btw kelas kitorang jugak ada beberapa orang yang hipokrit yang menyakitkan hati dan ergh malas nak cerita dan malas nak cakap nama tapi nenek kebayan sure dah tahu kan siapa lol setiap hari cakap pasal diorang doh :p ok lupakan lah pasal benda yang tak penting yang cam asdfghjkl je tu.

Then, ada satu hari tu en en en haziq yang bajet tu dia nak buat nota khb sebab ustazah munira suruh buat nota khb kalau nak dapat markah tinggi untuk exam khb. pastu haziq pun mintak ah sample buku nota kat budak perempuan. first, dia pandang belakang. then dia cakap ''siapa ada buku nota khb? nak pinjam.....................'' pastu dia mintak banyak banyak kali. pastu geng loker [bak kata insyirah] pun apa lagi, bash ah haziq hahahaha izzaty ke dayini tah yang start dulu cakap ... '' eiiiii tak malu !! tak malu!!! mintak buku kat perempuan!! '' habis yang lain pun apa lagi, bash ah haziq tu jugak. semua cari pasal cakap tak malu tak malu kat haziq hahahahahahhahahahahahahhaa sampai budak laki pun bash dia gak, bagus muzannab ni. saling bash classmates sendiri hahahahaa (y)




Pastu en, kelas kitorang ni dah banyak tubuhkan perkataan perkataan baru yang budak kelas lain pun guna hehehehehehheheheheheheehehe tapi ada gak ah yang budak lain taktahu dan tak guna perkataan ni heh. antaranya:- 
 • TB
 • lego
 • Ustazah Sarry
 • Ustaz Adudu
 • Ustaz Amir
 • dan lain lain ah, tak ingat ah.

Ustazah Sarry tu, 2AM start panggil then kelas lain ikut hahaha tah lah taktahu ah kalau ada kelas lain memang dah panggil ustazah sarry ke apa, tapi hmm budak muzannab cakap kitorang yang cipta nama tu dulu k wtv 

Hahahaha kelas kitorang je yang panggil ustaz Fakhrul yang ustaz baru tu, ustaz Amir. sebab? sebab muka dia cam Amir Ashraf 2AM hahahaha sumpah sebijik lol serious kitorang kalau nak bagitau nama dia kat ustazah laili ke, ustazah munira ke.. kitorang panggil ust amir je hehehee

Ustaz Adudu lak sebab dia ajar kitorang hafazan and muka dia cam Adudu yang boboiboy tu k.  muka petak k petak.

Aku teringat time kita semua duduk dalam bulatan then semua terus terang siapa crush masing masing lol weh gempak gila la argh pastu kalau ustazah sarry ke ustazah laili ke siapa siapa ke yang cakap tahun depan rombak kelas tu mesti semua nenek kebayan akan menjerit bengang en pastu budak lelaki sukaaaaa sebab diorang benci kelas kita so what? kitorang je yang sayang gila en kat kelas tu awyeh hahahahhaahhahahaha 




'' Final exam ni kita semua buat teruk teruk dan semua akan
 masuk 3AS so kita akan bersama lagi yay! dan tahun depan 3AS akan 
jadi kelas terteruk hahahha cam 2AM tahun ni. ''
- Insyirah bt. Mior Rayman.

Haaaaaaaaa mesti best kan kalau next year kita sama kelas lagi kan? haha ingat tak time kita menanyi dalam bilik wacanan time ustazah zuhaili relief tu omg tu gempak gila. menyanyi lagu yang MBA tu pastu buat cam exo // wolf en sebelum tu semua menyanyi kuat kuat lagu maksud Al-Fatihah yang Voices of Ummi tu hahahhhahahahahahaha salwa paling semangat, yang exo tu sure lah mye ngan insyirah en paling semangat. 




'' Kami ketawa sama-sama, sedih sama-sama,
kena marah sama-sama. 
Kami Muzannab kami takkan terpisah ;p  ''
- Nurul Hamizah bt. Hasim.


Lol kita pun selalu bersatu lagi lagi bila taknak buat hw. kalau sorang taknak buat, semua taknak buat pastu plan ah something yang boleh diberi alasan ahahaha tapi ada lah dua tiga orang yang rajin buat hw. tapi kalau macam geng meja tengah ngan geng meja sebelah loker tu memang nenek kebayan pemalas tahap infiniti dah ahhahahaha geng meja sebelah pintu tu jenis rajin sikit hehehehheheheheheheehe 

selalu sangat dah kena marah sebab tak siap hw dan ayat cikgu cikgu .. '' kenapa budak perempuan ni pemalas sangat? budak lelaki bukan main rajin je nak buat kerja rumah ''. sampaikan ustazah syuk sendiri cakap yang budak muzannab kalau buat sulaman ngan budak shams, budak muzannab je yang potpetpotpet, budak shams senyap je. tapi wathiqah dikecualikan ah. sebab wathiqah mana reti senyap ahhaaaaa :p


Then time kita masuk persembahan hari guru tu omg semua cam apa je taknak berlatih same goes to MBA tu. budak perempuan semangat gila nak practise MBA haritu budak lelaki cam asdfghjkl je taknak kasi kerjasama. At last, aku sendiri cam terkejut gila time haziq cakap yang diorang nak qasidah yeah at least diorang kasi kerjasama nak bagi ada something special sebelum kitorang present pasal kenderaan dalam bahasa arab tu kan. Alhamdulillah, dapat first pertandingan tu walaupun everyone was like ''MACAM MANA KORANG MENANG??!! AKU TAK PAHAMMMM. KORANG PUNYA DAHLAH CAM TERABUR HAHAHAHA '' lol ayat ummi en :p aku sendiri pun pelik cam mana lah boleh menang heh k dah lupakan.


Sebenarnya, kitorang ni nak tunjuk kat semua orang yang kitorang bukanlah seteruk yang korang semua sangkakan. yelah, muzannab kan dah famous sebab teruk sangat. lol SANGAT eh? hm tah lah. mungkin tu dari sudut pandangan orang lain tapi kitorang tak rasa yang kitorang teruk pun tapi kitorang rasa kitorang cool omg ayat cam nak kena tendang je en. k stop

Pastu...... kitorang rindu gila ustazah reny. aaaaaaaaaaaaaaaaaaa bila boleh jumpa ngan ustazah reny doh. aaaa serious rindu gila dah lah ustazah reny gempak gilosssss. Main game lah, apa lah. yang paling best, dapat banyak gila gula gula hahahahhahaa k dah. 
Ustazah, kitorang ada beli hadiah taww kat ustazah cuma tak kasi lagi hm ni bukti pembelian kitorang, 


. lol k banyak sangat sweet memories dengan muzannab sampai dah tak tahu nak cakap apa. tapi................. yang paling penting.................... 


STAY CALM

AND

LOVE 2AM


Kitorang, budak Muzannab yang nakal tahap babun.......... nak mintak maaf dekat semua orang yang kitorang kenal atau tak kenal atas kenakalan kitorang yang kadang kadang melampaui batas ni. Kalau kitorang ada buat salah, bagitau. jangan pendam, nanti bernanah hati tu jangan salahkan kitorang lak eh. ok, muzannab. go fighting ahha.




Last but not least, kita jangan lah suka sangat nak judge someone tu. kadang kadang orang lain nak happy jugak, cuma dia taktahu yang dia terover happy. jadi, nasihat. Bukan judge dan kutuk kutuk. nasihat ya nasihat ☺ kbye. Assalamualaikum